JKP Komunalac Tuzla: Puteve čistimo po prioritetima, situacija je zadovoljavajuća

by admin
| 9:49

Premna informacijama iz JKP Komunalac Tuzla svi putni pravci na području Grada Tuzla su prohodni. Snijeg je u Tuzli sinoć počeo padati oko 22 sata i za relativno kratko vrijeme,a intenzivno je padao nekoliko sati, palo je oko dvadesetak centimetara snijega.

-Mogu kazati da smo odmah, znači oko 22 sata izašli sa mašinama na teren i krenuli sa čišcenjem saobraćajnica po listi prioriteta. Ono što nismo uspjeli tokom noći nastavili smo u ranim jutarnjih satima, tako da smo osim prioriteta uspjeli očistiti i veliki dio visinskih zona na čemu i dalje radimo. I u nastavku dana nastavit ćemo soliti i čistiti snijeg sa svih putnih pravaca u gradu. Olakšavajuća okolnost je to što smo tokom vikeda uspjeli ukloniti ostatke sniježnih nanosa od prošli put tako da je situacija zadovoljavajuća”, kazao je u izjavi za Podnevnu hroniku TK radija Admir Bećirović, direktor JKP Komunalac Tuzla. 

Direktor Bećirović kazao je da se uporedo sa održavanjem cesta radi i na uklanjanju snijega sa trotora, mostova ali i u samom centru grada. 

(TI/RTVTK)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.