Konačno: Sutra sastanak načelnika Imamovića sa predstavnicima FK i KK Sloboda

by admin
| 8:55
slob0302

Priča o katastrofalnom stanju tuzlanskog sporta, očigledno je došla i do ušiju prvog čovjeka Općine Tuzla. Tako je nakon jučerašnjeg sastanka sa predstavnicima menadžmenta i Upravnog odbora FK Sloboda, načelnik Imamović već za sutra zakazao susret sa predstavnicima košarkaša i fudbalera Slobode, te prvim ljudima Sportskog saveza Općine Tuzla. Tema sastanka je samo jedna, aktuelna situacija u najpopularnijim tuzlanskim klubovima i način za njeno prevazilaženje.

 

– Sastanak kod načelnika je trajao više od dva sata i zaista moram istaći da smo svi ugodno iznenađeni voljom i odlučnošću gospodina Imamovića da se naprave prvi koraci, ka rješavanju teške situacije u klubu. Načelnika smo upoznali sa problemima sa kojima se susrećemo, posebno u procesu licenciranja, a sutrašnji sastanak je prvi korak ka rješavanju određenih provblema – rekao nam je Enver Hukić, koji je aktivno proveo svoje prve dane u direktorskoj stolici Slobode.

 

Pored realizovanog sastanka sa načelnikom Općine Tuzla, na koji su u ovom klubu čekali godinu i pol (na zvaničnom sastanku FK Sloboda je bila 1.6.2008.), Hukić je zajedno sa predsjednikom Šabovićem jutros podsjetio i premijera Tuzlanskog kantona, koji je također obećao više aktivnosti u rješavanju Slobodinih problema.

 

Nadamo se da je jučerašnji sutrašnji satsnak, samo prvi korak ka većem angažmanu općinske vlasti kada je u pitanju ovdašnji sport. Priče o nenadležnosti općine i solidnom izdvajanju sredstava iz budžeta imaju svoje uporište, ali svjedoci smo rada i mnogo manjih općina od Tuzle (Široki Brijeg, Laktaši, Kakanj…), koje pronalaze načine da njihovi klubovi osvajaju titule prvaka BiH i dostojno ih predstavljaju u evropskim takmičenjima. Za razliku od njih fubaleri Slobode se nalaze u borbi za opstanak, košarkaši su prosječni u prosječnoj ligi, rukometaši pred raspadom, a ne tako davno osvajali su titule i igrali evropske kupove. Kamo sreće, da općinska vlast pravi prve koraka da spomenute klubove vrati tamo gdje i pripadaju.

 

Tuzlainfo/ N. Ć.

Foto: Arhiva (sastanak načelnika i predstavnika Slobode iz 2008. godine)