Sukobi u DF-u: Aldina Kesić odustala od kandidature za ministricu obrazovanja TK

by admin
| 15:37

Da formiranje vlasti u Tuzlanskom kantonu neće proći bez problema, pokazalo je odustajanje kandidatkinje Aldine Kesić, koju je Demokratska fronta mandataru Begi Gutiću (SDA) predložila za ministricu obrazovanja.

 

Njeno odustajanje u izjavi za Bportal.ba potvrdio je Mahir Mešalić, predsjednik Kantonalnog odbora ove stranke.

-Dr. Aldina Kesić obratila se Kantonalnom odboru, te uz izvinjenje odustala od prijedloga za imenovanje na poziciju ministrice obrazovanja. Razlozi njenog odustajanja su privatne prirode i mi to svakako poštujemo-kazao je Mahir Mešalić, tvrdeći da još uvijek ne zna ko će biti novi prijedlog za ovaj resor, koji je raspodjelom vlasti pripao DF-u.

Ministarstvo obrazovanja jedan je od najvažnih, te strankama i najzanimljivijih resora u svakoj vladi. To se pokazalo i sada, a Kesićka je već treći kandidat čije ime se spominjalo kao ime budućeg ministra obrazovanja.

Prvobitno se kao prijedlog mandataru spominjao dr. Sabid Zekan, koji je sam odustao, a nakon njega i prof. Dr. Mirela Duranović. Ni ona nije prošla kao prijedlog, a kako saznajemo, razlog tome je sukob između Mahira Mešalića kao predsjednika KO, te Damira Bećierevića, člana predsjedništva DF-a u Sarajevu.

Mešalić se, navodno, protivi nedemokratskom kadroviranju iz centrale stranke u Sarajevu, a nakon Duranovićeve, i treći prijedlog za ministra obrazovanja, Aldina Kesić, nije prošao. Ko će biti novi prijedlog, ostaje da se vidi.

(TI/Bportal.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.