Dvije titule državnih prvaka u tenisu stigle u Tuzlu

by admin
| 9:07
ten2601

Na Državnim dvoranskim prvenstvima u tenisu koja se u dvorani Mirza Delibašić održavaju od 16. janauara, okončana su takmičenja u četiri kategorije, u kojima su zapažene razultate ostvarili teniseri iz tuzlanskih klubova.

 

Naime, u konkurenciji do 12 godina do finala je stigao Karlo Divković iz TK Zmaj od Bosne, gdje je poražen od Andreja Jokića i Novog Grada. Treba spomenuti da je Divković u polufinalu savladao Igora Marinovića iz TK Sloboda. Kod djevojčica u kategoriji do 12 godina najbolji rezultat je napravila Nina Alibalić također iz TK Zmaj koja je u polufinalu izgubila od pobjednice Katarine Jokić.

 

U kategoriji do 14 godina državna prvakinja je postala teniserka Slobode Damira Muminović, koja je u finalu sa 6:1, 7:5 bila bolja od državne prvakinje do 12 godina Katarine Jokić. Do polufinala u ovoj kategoriji je stigla i teniserka Slobode Zina Mehikić, koju je upravo porazila klupska kolegica Muminović.

Kod dječaka do 14 godina, od tuzlanskih tenisera do četvrtfinala je dospio tek Karlo Divković, finalista do 12 godina.

 

Međutim, u jučer završenim mečevima do 16 godina državni prvak je postao Ivan Divković teniser Zmaja od Bosne, stariji Karlov brat, koji je u finalu 6:0, 7:5 bio bolji od Farisa Zukića iz Mostara.

U ovoj kategoriji kod djevojaka do finala je ponovo stigla Damira Muminović, ali i savladana sa 6:1, 6:4 od Nerme Čaluk. Do polufinala stigala je i njena klupska kolegica Dina Paočić, a prva nositeljica Džejla Bećirević, također iz ovog kluba zaustavljena je u četvrtfinalu upravo od Damire Muminović.

 

Trenutno su u toku mečevi u kategoriji do 18 godina, gdje su se u muškoj kategoriji u osminu finala plasirali Miran Pašić iz Slobode, Amar Saletović i Alen Salihbašić iz Zmaja, te Denis Porčić iz TK Dramar.

U osmini finala u istoj starosnoj kategoriji kod djevojaka u osminu finala plasirala se Damira Muminović, koja je i jedina tuzlanska predstavnica u ovoj kategoriji.

 

Državna prvenstva će trajati do 31. janauara, a pored takmičenja do 18 godina na programu su još seniorsko i prvenstvo veterana pod okriljem TSBiH.

 

Tuzlainfo/ A. V.

Foto: Ilustracija