Posljednja „kadroviranja“ Umihanićeve vlade: Instalirani Upravni odbori UKC-a, ZZO-a…

by admin
| 16:29

“Ekspertna družina” Bahrije Umihanića, na jednoj od posljednjih, a možda i posljednjoj sjednici u svom mandatu, ponovo se bavila najdražim poslom – „kadroviranjem“.

Tako su i okviru kadrovskih pitanja danas donijeli rješenje o privremenom imenovanju niza školskih odbora u osnovnim školama na području Tuzlanskog kantona.

Također je privremeno imenovala Hatidžu Fetahagić, iz reda zaposlenih, za člana Upravnog odbora JU Arhiv Tuzlanskog kantona, na period najduže do 60 dana.

Vlada je donijela Rješenje o privremenom imenovanju Upravnog odbora JZU Univerzitetski klinički centar Tuzla, do okončanja postupka na osnovu kojeg će se izvršiti imenovanje novog Upravnog odbora u skladu sa zakonom, a najduže tri mjeseca.  Odbor je imenovan u sastavu Munevera Bećarević, predsjednik i članovi Esad Karić, Mugdim Bajrić, Zumreta Kušljugić, Nedim Musić, Belkisa Joldić i Mario Križić.

Vlada TK imenovala je Upravni odbor Zavoda za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona, do okončanja postupka na osnovu kojeg će se izvršiti imenovanje novog Upravnog odbora u skladu sa zakonom, a najduže tri mjeseca, u sastavu Muhamed Čajlaković, Mirzet Turković, Muradif Šarić, Aida Pašić i Ranko Pejanović.

Vlada TK donijela je Odluku o određivanju punomoćnika državnog kapitala koji, u ime osnivača, vrše funkciju Skupštine Radio – televizije Tuzlanskog kantona sa Mensurom Begićem kao predsjednik i članovima Eldinom Čustović i Omarom Hadžićem.

Vlada je donijela Odluku o davanju prethodne saglasnosti za imenovanje Eldine Čustović na mjesto predsjednika Upravnog odbora Javne ustanove Narodno pozorište Tuzla. 

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.