Mandatar Gutić dobio prijedloge: Ovo su kandidati za ministre u Vladi TK

by admin
| 10:43

Nakon što je Skupština TK nedavno imenovala mandatara za sastav Vlade TK, nekadašnjeg ministra MUP-a TK Begu Gutića, ovih dana privode se kraju i koalicioni dogovori za ministarske funkcije.

Gutić je od svih stranaka koje participiraju u koaliciji dobio prijedloge imena za ministarske pozicije.

Tako su kandidati SDA Fahrudin Skopljak (boračka pitanja), Jakub Suljkanović (finansije), Srđan Mićanović (industrija, rudarstvo i energetika), Hasan Ferhatović (prostorno uređenje i zaštita okoliša) i Abdulah Zukić (poljoprivreda, vodoprivreda i šumarstvo).

Edin Ajanović (NS Radom za boljitak), po svemu sudeći siguran je za ministra trgovine, turizma i saobraćaja, jer je i jedini predloženi kandidat za ovu poziciju, dok je Elvis Bektić (BPS) predložen za ministra zdravstva.

Iz DF-a su stigli prijedlozi, Alen Gadžo (MUP), Jovan Stojanović (ministar pravosuđa i uprave), Admir Huskanović (rad, socijalna politika i povratak), Aldina Kesić (obrazovanje, nauka, kultura i sport) i Mirela Đaković (razvoj i poduzetništvo).

Izbornim rezultatima i koalicionim dogovorima, po pet ministarstava dobili su SDA i DF, s tim da SDA kao najjača stranka daje i premijera Vlade, dok je po jedno pripalo NS Radom za boljitak i BPS.

(TI/Bportal.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.