Pritvor za Tuzlaka Damira Avdagića: Osumnjičen za višestruke prevare pri “zapošaljavanju”!

by admin
| 14:18

Sudija za prethodni postupak Općinskog suda Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Damira Avdagića (37) iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio produženo krivično djelo prijevara.

Postoji osnovana sumnja da je Avdagić u periodu od polovine 2013. do januara 2015. godine većem broju osoba u Tuzli davao  lažna obećanja ili se lažno predstavljao i  uzimao određene novčane iznose za navodno posredovanje u  zapošljavanju u privatnim ili javnim firmama,  za regulisanje penzije ili invalidnine i na taj način sebi pribavio protivpravnu  imovinsku korist čiji iznos se i dalje utvrđuje.

Dakle, Avdagić je osumnjičen da je lažnim prikazivanjem činjenica doveo veći broj ljudi u zabludu i na taj način sebi pribavio protupravnu imovinsku korist.

Pripadnici MUP-a TK su osumnjičenog lišili slobode, izvršena je kriminalistička obrada, te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog, a istraga je u toku – saopšteno je iz Odjela  za odnose s javnošću Kantonalnog tužilaštva TK.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.