Glavni odbor SDP BiH zasjeda u Tuzli: Podržati ili ne kandidate za prve ljude FBiH?

by admin
| 11:32

Glavni odbor Socijaldemokratske partije BiH (SDP BiH), na sjednici koja se danas održava u Tuzli, treba zauzeti stav kada je u pitanju formiranje izvršne vlasti,  odnosno dati podršku za izbor predsjednika i potpredsjednika Federacije Bosne i Hercegovine.  

– Glavni odbor SDP-a će kao i uvijek donijeti odluku koja je u interesu građana Bosne i Hercegovine i SDP-a – kazao je Nermin Nikšić, predsjednik te političke partije, pred početak sjednice.  

Naime, kandidata DF-a Slobodana Šoju mnogi smatraju ozbiljnim kandidatom za potpredsjednika, a na pitanje može li eventualna podrška kandidatu DF-a na neki način značiti približavanje ljevici, Nikšić je kazao da su utvrdili da je SDP opozicija.  

– Jedan od slijedećih zadataka, pored izmjene statuta i pripreme redovnog Kongresa je priprema i akcija na objedinjivanju i približavanju ljevici. Dokle ćemo u ovom periodu doći do lokalnih izbora to je pred SDP-om i svim strankama lijeve orijentacije – istakao je Nikšić.  

Dodao je da ima stranaka koje se deklarišu kao ljevica mada su sve demokratske prema onome što napišu u programima i prilikom registracije. 

(TI/Fena) / Foto: Bportal

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.