Stranka za BiH TK: Pod hitno formirajte vlast, približava se godišnjica februarskih protesta

by admin
| 9:56

Stranka za Bosnu i Hercegovinu – KV SBiH TK u svom današnjem saopštenju za javnsot  pozvao je izborne pobjednike Općih izbora 2014. u TK da konačno formiraju Izvršnu vlast.

U  saopštenju se između ostalog navodi:

-Vještački napravljena koalicija SDA, DF, BPS i NS „Radom za Boljitak“, pokušava i dalje od javnosti sakriti privatizacijski kriminal, a nova-stara vlada raspodjeljuje javni novac svojim izbornim sponzorima kroz izmišljene projekte koji se realizuju ovih dana. Već je potpuno sigurno da sa ovom većinom neće biti napretka u TK, da oni nisu u stanju ispoštovati izborna obećanja, na koja su različitim manipulacijama nasjeli građani TK. Sve pomenute stranke, već su odstupile od svojih principa i izbornih obećanja, u čemu prednjače SDA i DF, što je sigurno put u dublji sunovrat našeg kantona – navodi se u saopštanju.

KV SBiH TK je poziva predstavnike parlamentarne većine u Skupštini TK, a istovremeno i opomenuo, jer se približava godišnjica sedmofebruarske revolucije, da formiraju Izvršnu vlast. Poslanici S BiH u Skupštini TK će zarad interesa građana TK podržati formiranje te buduće Vlade, koja treba barem malo poboljšati postojeću ekonomsku, socijalnu i političku situaciju Tuzlanskog kantona – istaknuto je između ostalog u saopštenju Press službe  KV SBiH TK.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.