Tuzla: Najavljen projekat “Start with love, start with basketball”

by admin
| 17:43

Danas je u Tuzli Udruženje za sport, edukaciju i rekreaciju START održalo press konferenciju na kojoj je predstavljen projekat “Start with love, start with basketball”. Projekat uključuje ciklus od tri turnira u Banja Luci, Gračanici i Mostaru na kome će učestvovati djevojčice iz tih gradova.

O projektu je govorila voditelj projekta Azra Bećirović, bivši kapiten košarkaške reprezentacije naše zemlje, te je naglasila da je osnovni cilj ovih turnira okupljanje i druženje djevojčica koje će na prvom turniru biti gošće kod polaznica škole košarke FENIX iz Banja Luke od 31 januara.

Slično će biti kada turniri budu u aprilu i maju organizovani u Gračanici i kod Zrinjskog u Mostaru. Na ovim okupljanjima će nastupiti oko 5o djevojčica u mješovitim ekipama, jer rezultat neće biti primaran već druženje i sklapanje novih prijateljstava.

Ovaj projekat se finansira od strane strane američke ambasade u Bosni i Hercegovini koja je donator udruženja bila i na ranijim projekatima. Udruženje Start je u posljednjih par godina značajno doprinjelo afirmaciji ženske košarke u našoj zemlji kroz osnivanje dva kluba u Gračanici i Tuzli, te organizovanje ljetnjih košarkaških kampova za djevojčice na Zlači kod Banovića.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.