„Knjigolina i prijatelji“: Nova slikovnica i tuzlanski vatrogasci oduševili djecu (FOTO)

by admin
| 21:25

Dječji književni klub „Knjigolina i prijatelji“ koji djeluje pod okriljem Biblioteke „Derviš Sušić“ Tuzla priredio je još jedno veselo druženje uz novu slikovnicu čiji je glavni lik dječak Zlatan Tanović.

Specijalni gosti današnjeg druženja u velikoj sali biblioteke bili su pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade u Tuzli.
Kroz priču o dječaku Zlatanu, djeca su imala priliku vidjeti kako izgleda vatrogasno odijelo, razgovarati o opasnostima od neopreznog rukovanja vatrogasnim uređajima, situacijama kada je neophodna pomoć vatrogasaca.

„Hrabri vatrogasac Zlatan“ donosi priču o dječaku koji je mnogo čitao i u jednoj od priča pronašao malog zmaja. Zmaj je postao njegov kućni ljubimac. 
Kako izliječiti bolesnog zmaja? Kojim se uređajima djeca smiju služiti? Zašto treba često dolaziti u biblioteku i čitati knjige? –samo su neka od pitanja čije odgovore možete pronaću u ovoj novoj slikovnici nastaloj u okviru projekta „Ja sam glavni junak ove priče“.

Glavni junaci ovih slikovnica su djeca kojima teta Knjigolina priča priče i s kojima se druži kroz radionice koje se svakog utorka organiziraju na dječjem odjeljenju Biblioteke.

Vatrogasci su oduševili djecu demonstracijom oblačenja za intervenciju i interventnim vozilom i načinom na koji su djeci približili odgovornost i važnost posla kojim se vatrogasci bave. Zlatanu želimo da se njegova želja ispuni i da zaista postane vatrogasac. 

Gosti današnje promocije bili su učenici prvih razreda Osnovne škole „Sveti Franjo“ s njihovim učiteljicama: Danijelom Vujadinović, Danijelom Ivanović i Ivanom Mulić, a domaćini teta Knjigolina – književnica Jagoda Iličić i djeca iz Dječjeg književnog kluba.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.