Petkom o… (11): Kolumna Edina Skokića

by admin
| 7:25
edin_skokic_2
  •  
  •  
  •  
  •  

Legitimne ili ne, ublehe iz “Unije studenta” Univerziteta u Tuzli, definitivno su izgubile kompas. Do podne bi smjenjivali resornu ministricu Mirzetu Hadžić Suljkić, a od podne i rektora Džemu Tufekčića. Za “užinu” bi blokirali i južnu gradsku saobraćajnicu poput gladnih radnika fabrike “Aida”. 

U svom “lovu u mutnom” zaboravljaju činjenicu kako je mandat sadašnjeg rukovodstva “Unije studenata” istekao još u maju, ali to nije prepreka za “Eminović & company” u zastupanju armije od 20.000 studenata. Indikativna činjenica je što “Uniju studenata” ne podržavaju studenti s najmnogoljudnijeg Filozofskog fakulteta ili što u Uniji studenata nije okupljeno bar pola fakulteta Univerziteta u Tuzli.  

Intenzivirane proteste i zahtjeve za smjenu resorne ministrice i aktuelnog rektora pravdaju frazom kako je studentima voda došla do grla. Pošto “Eminović & company” nit’ smrdi, nit’ miriše, a u svojim zahtjevima lete k’o muhe bez glave, moguće je da do vanredne Skupštine TK osmisle novi zahtjev, kojim bi tražili da oni diplomiraju bez diplomskog rada s obzirom da neki iz njihove kompanije uskoro uplovljavaju u četvrtu deceniju života. 

Ma koliko izgledaju naivno, ublehe iz organizacije “Eminović & company” potvrđuju iz dana u dan kako su igrači profesora, bolje rečeno stručnjaka za sve i svašta. Zbog toga je ublehama do ojađenih studenata, koji traže bezuslovni upis i sticanje statusa apsolvenata sa 20- ak ispita na grbači, stalo koliko i do lanjskog snijega.U svom mutnom lovu nelegitimni predstavnici studenata ostavili su tragove koje ni slon u staklarnici ne bi ostavio. Naime, Kantonalnom tužilaštvu dopremljen je audio – snimak razgovora “Eminovića & company” sa dekanom Abdulahom Bašićem, u kojem se dogovara smjena aktuelnog rektora i razgovara o eventualnoj novčanoj nagradi.  


U novonastaloj situaciji pošteni i vrijedni studenti Univerziteta u Tuzli kao po pravilu – šute. Dopustili su da ih diletanti iz “Eminović & company” predstavljaju na sjednicama Senata i da se bore za njihova prava. Lijepo bi bilo da persone iz “Eminović & company” pojasne šta su tokom svog mandata uradili da bi studentima bilo bolje. Ništa!

O kakvim se likovima radi govori podatak da se jedan od persona iz “Eminović & company” obogatio prodavajući vježbanke, dok su drugi planirali da studenti u novu akademsku godinu uđu sa folkerom Sašom Matićem.Dakle, “Eminović & company” zamislili su da se uz stihove: “Dam joj pušku u ruku neće da me ubije, bacim čašu da se sečem neće da se razbije” uđe u novu akademsku godinu.  

Pošteni i vrijedni studenti Univerziteta u Tuzli – gluho i ćoravo bilo ko vas predstavlja! 

Edin Skokić

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.