PPM Tuzla i Inmer demantuju poljoprivrednike iz RS

by admin
| 13:33
mil1

Jučerašnje medijske istupe Vladimira Usorca predsjednika Udruženja poljoprivrednika RS, u kojima je naveo “mljekare dužnike” koje navodno proizvođačima iz RS-a duguju pet miliona KM, danas su demantovali u PPM Tuzla i Inmer Gradačac.

 

Usorac je kao najveće dužnike naveo  Tuzlansku mljekaru i mljekaru Inmer iz Gradačca, kao i neke manje mljekare iz RS-a.

– Mi mlijeko plaćamo po ugovorima i trenutno jako malo kasnimo, ali to nema veze sa ciframa koje se spominju – rekao je za današnji “San” Dušan Lanščak, direktor Tuzlanske mljekare.

 

Saopštenjem za javnost oglasili su se i ugradačačkom Inmeru, koji je već duži period u vlasništvu hrvatskog “Dukata”.

– Iako cjelokupna mliječna industrija danas posluje u otežanim tržišnim uslovima Mljekara Inmer svoje kooperante stavlja na prvo mjesto te pravovremenim servisiranjem svojih obaveza vodi brigu o likvidnosti proizvođača mlijeka i uopšte održivosti primarne proizvodnje mlijeka u BiH. Mljekara Inmer iz Gradačca svoje obaveze prema proizvođačima mlijeka podmiruje u cijelosti, u ugovorenim valutama. Posljednja isplata prema kooperantima bila je 14. oktobra ove godine za svježe sirovo mlijeko predano prethodnog mjeseca – ističe se u saopštenju uprava mljekare.

 

(TI)

 

Foto: Ilustracija (web izvori)