Tuzla domaćin Regionalnog građevinskog naučnog skupa “GTZ 2009”

by admin
| 11:29
GTZ09
  •  
  •  
  •  
  •  

U Tuzli je danas svečano otvoren Prvi regionalni naučni skup građevinskih stručnjaka “GTZ 2009”, koji će u dva dana trajanja okupiti veliki broj stručnjaka, građevinskih inžinjera, profesora i gostiju iz oblasti građevinarstva.

 

Skup koji se održava u Kongresnoj Sali Hotela Tuzla nosi naziv “Stanje i pravci razvoja građevinarstva”, a organizator je Rudarsko – geološko- građevinski fakultet, koji ove godine slavi desetogodišnjicu postojanja.

Svečanosti povodom otvaranja skupa prisustvovao je veliki broj zvanica, među kojima Enes Mujić Premijer Vlade TK, ministrica nauke, kulture i sporta Mirzeta Hadžić Suljkić, rektor Univerziteta u Tuzli Džemo Tufekčić, te blizu stotinu učesnika skupa, gostiju i sponzora.

 


Prvi dan je rezervisan za pozivna predavanja sa čak osam stručnih predavanja, te izlaganje stručnih  radova koji su se i našli u „Zborniku radova“ koji je štampan za ovu priliku. Sutra je također predviđeno izlaganje radova i prezentacija sponzora, a zatvaranje skupa je u 14. sati.

 

Ovaj projekat su podržali i sponzori među kojim su Širbegović group, GIP Giprom, G.T.D Tehna, BK Card, Menadžer Lukavac, Tehnograd Company i drugi koji će u dva dana skupa na galeriji Hotela Tuzla prezentirati svoje djelatnosti.

 

A. V.

 

Foto: Abdulah Bašić, dekan Rudarsko-geološko-građevinskog fakulteta u obraćanju medijima

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.