Brza reakcija tuzlanske policije: Identifikovani i uhapšeni akteri sinoćnje pljačke

by admin
| 12:58

Sinoć (nedjelja) oko 18,30 sati radnica sportske kladionice, prijavila je Operativnom centru MUP-a TK-a dva NN lica koja su u navedeno vrijeme ušla u kladionicu u Tuzli i uz prijetnju nožem otuđila oko 437 KM i dva mobilna telefona.

Koordiniranom akcijom službenika OC MUP-a TK-a i PU Tuzla, nakon manje od 30 minuta u naselju Stupine u Tuzli, su identifikovani izvršioci pomenutog krivičnog djela, a radi se o Ž.B. rođenom 1986.godine iz Tuzle i A.M. rođenom 1992.godine trenutno nastanjen u Tuzli.

Prilikom pretresa kod navedenih lica su pronađeni premeti koji su otuđeni (mobiteli i novac) kao i nož kojim je izvršeno KD Razbojništvo.

Lica su lišena slobode i privedena u službene prostorije MUP-a TK-a radi dalje kriminalističke obrade.

O događaju je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, koji je službenicima OKP PU Tuzla naložio da se poduzmu neophodne mjere i radnje na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Nakon dokumentovanja, navedena lica će uz Izvještaj biti predata Kantonalnom tužilaštvu TK-a na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Razbojništvo – saopštemno je iz MUP-a TK.

(Tuzlainfo)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.