Tuzlanski sportski vikend: Košarkašima pobjeda, fudbalerima golman!

by admin
| 14:55
FSF1
  •  
  •  
  •  
  •  

Gostujući sportski vikend je iza tuzlanskih klubova koji u ekipnim sportovima brane boje ovog grada, u ligama jakog  prefiksa „Premijer“. Uspjeh polovičan i djelomično očekivan, a za ovo „djelimično“ najzaslužniji su košarkaši Slobode koji sa pravom nose epiet dobitnika sedmice. Stoga sa razlogom počinjemo sa njima.

 

KK Slavija – KK Sloboda 77:86

 

Slobodno možemo reći „dječiji vrtić“ Senada Muminovića, a da nekoristimo izlizanu frazu samo da bi malo “našminkali“ tekst, definitivno je potvrdio da dvije pobjede u prva dva kola nisu slučajnost. Pobjedom u trećoj utakmici sezone nad i više nego solidnom Slavijom, koja je samo desetak dana ranije „zaledila“ ambiciozni Zrinjski na – 30, košarkaši Slobode su nas podsjetili na najavnu press konferenciju u ovom klubu, kada je direktor Žarko Vujović sa blagim osmjehom istakao“ Bit ćemo više od iznenađenja“.

I da, Sloboda i njen stopostotni bh. tim, bez povrijeđenih i tek nešto iskusnijih Peršića i Hrnčića, više nije iznenađenje. Nakon Slobode malo će ekipa slaviti u Istočnom Sarajevu, a Muminovićevi momci najavili da će u Tuzli još manje

 

FK Borac – FK Sloboda 1:0

 

Priče o dobroj igri i najboljim utakmicama do sada, kontroli sredine terena i sudijskim nepravdama, a uvijek istim ishodom na kraju, stvarno više nikoga neinteresuju. Pa tako ni nas. Epilog je opet isti, kao i poslije svakog prvenstvenog gostovanja „crveno-crnih“ od 2. augusta kada je sretno osvojen bod na Koševu – nije bilo loše, ali bodova nema.

Penali kakav je u Banjoj Luci svirnuo Paradžik, ruku na srce svirani su i na Tušnju. Stoga priča o oštećenom i nagrađenom ne pije vode. Navijačima kluba sa Tušnja ostaje da i dalje čekaju gostujući bod, pa bilo to makar i nakon zimske pauze, kada će se prema najavama struke valjda maksimizirati rad. Međutim, ono što je ova utakmica donijela Slobodi je mladi golman Tino Divković, koji je nakon Mujkićevih kartona uspio dobiti šansu i iskoristiti je. Tino Divković ima svega 18. godina i kadetsko i juniorsko reprezentativno iskustvo koje treba potvrditi u najajačoj bh. ligi. Nije premlad, Romeo Mitrović je u jačoj ligi branio sa 16 godina.

 

KK Neimarstvo – ŽKK Jedinstvo 49:96

 

Koš razlika dovoljno govori o kvalitetu lige. Koliko vrijedi „novo Jedinstvo“ znat ćemo kada na megdan dođu Željezničar i Mladi Krajšnik.

 

RK Ljubuški – RK Jedinstvo Vulkan 29:27

 

Još jedan jači protivnik i još jedan dokaz, da će tuzlanske rukometašice u novoj sezoni u koju ulaze na novim sponzorom i visokim ambicijama, biti tek dobra ekipa koja se bori za Evropu. To im i jeste cilj. Budu li htjeli nešto više, ići će zaista teško.

 

Odbojkašice su bile slobodne, stonoteniseri Kreke u obje konkrencije u duplom kolu doživjeli po dva poraza… Imamo li još nekog u Premijer ligi?

 

Piše: Nedim Ćudić

Foto: Ilustracija (web-izvori)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.