Sedmična vremenska prognoza: Pripremite se za temperature ispod nule, snijeg i kišu

by admin
| 9:55

U narednim danima u Bosni iHercegovini očekuje se pretežno oblačno vrijeme praćeno kišom, susnježicom i snijegom – sažetak je prognoze Federalnog hidrometerološkog zavoda BiH

U Bosni i Hercegovini u nedjelju će biti pretežno oblačno vrijeme sa snijegom i susnježicom u Bosni. Na jugu Hercegovini kiša je moguća poslijepodne ili u večernjim satima.

Padavine slabog do umjerenog intenziteta. Više padavina u sjeverozapadnim područjima Bosne. Jutarnje temperature od -6 do 2, na jugu od 5 do 9, a dnevne od -4 do 4, na jugu od 6 do 10 stepeni.

U BiH u ponedjeljak će biti pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom u Bosni. Jutarnje temperature od -7 do 0, na jugu do 5, a dnevne od -3 do 3, na jugu od 7 do 10 stepeni.

U Bosni će u utorak biti pretežno oblačno vrijeme. U ranim jutarnjim satima može padati slab snijeg. U Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Jutarnje temperature od -11 do -2, na jugu do 4, a dnevne od -2 do 4, na jugu od 7 do 11 stepeni.

U BiH u srijedu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnje temperature od -9 do -2, na jugu do 5, a dnevne od -4 do 3, na jugu od 6 do 11 stepeni.

U BiH u četvrtak će biti pretežno oblačno vrijeme s kišom. U višim područjima, iznad 500 m, sa susnježicom i snijegom. Jutarnje temperature od -8 do -2, na jugu do 7, a dnevne od -2 do 3, na jugu do 9 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidormeteorološkog zavoda BiH.

(Tuzlainfo/Fena)

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.