Kantonalni porezni ured Tuzla: Prodata zaplijenjena imovina pet poreznih obveznika

by admin
| 7:47

Porezna uprava Federacije BiH- Kantonalni porezni ured Tuzla izvršio je jučer  javnu prodaju zaplijenjene imovine pet poreznih obveznika dužnika u ukupnoj vrijednosti od 82.693,14 KM zbog naplate dužnih javnih prihoda.  

Za 40.100,00 KM prodato je zemljište čiji je vlasnik porezni obveznik dužnik „Huso“ d.o.o Doboj Istok. Prodate su dvije četice poreznog obveznika „Elektromontaža“ d.o.o Tuzla za ukupno 37.446,60 KM, motorno vozilo za 2.955,55 KM u vlasništvu poreznog obveznika dužnika „Fortuna“ d.d. Gračanica, te kompresor u vlasništvu poreznog obveznika „Šehić“ d.o.o.

Također, prodato je i motorno vozilo za 2.100,00 KM. Ostala imovina koja je bila predmet javne prodaje ostala je neprodata jer za istu nije bilo zaintersiranih kupaca, ili su za istu ponuđene cijene bile znatno niže od procijenjene vrijednosti, pa su iz tog razloga bile neprihvatljive za prodaju.

Za kupovinu imovine poreznog obveznika „Gredelj-Revom“ d.o.o nije bilo zainteresiranih kupaca.

Javna prodaja zaplijenjene imovine organizirana je i u Kantonalnom poreznom uredu Orašje, ali za kupovinu iste nije bilo zainteresiranih kupaca.

Porezna uprava FBiH podsjeća da je javna prodaja zaplijenjene imovine organizovana za 49 poreznih obveznika dužnika. Procijenjena vrijednost zaplijenjene imovine je 10 miliona KM.

U zavisnosti od vrste dugovanja po osnovu javnih prihoda koje porezni obveznici dužnici nisu izmirili u propisanim rokovima, finansijska sredstava koja su  ostvarena od javne prodaje zaplijenjene imovine uplatit će se Federalnom zavodu PIO/MIO, Federalnom zavodu zdravstvenog osiguranja i reosiguranja, Federalnom zavodu za zapošljavanje i u budžete kantona i općina.

(Tuzlainfo)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.