„Sportskivremeplov.ba“: U subotu tuzlanska promocija knjige Muhameda Bikića

by admin
| 20:28

Nakon što je promovisana u nekoliko gradova širom Bosne i Hercegovine,  knjiga “Sportskivremeplov.ba”, autora Muhameda Bikića, tuzlansku promociju će doživjeti u subotu 24. januara u BKC-u Tuzla.

Knjiga je autorsko djelo dugogodišnjeg sportskog novinara Muhameda Bikića iz Sarajeva, trenutno urednika i voditelja emisije „As exkluziv“ na TV Alfa. 

Bikić je diplomirani pravnik, magistar sporta, a ovo mu je treće objavljeno štivo. Knjiga je objavljena u izdanju renomirane bh. izdavačke kuće „Buybook“ i izazvala je veliku pažnju u BiH i regionu.

U promociji knjige će učestvovati: Muhamed Bikić, autor, dr. sc. Semir Fejzić, direktor JU BKC Tuzla, Almir Šećkanović, novinar, Dževad Šećerbegović i Rizah Mešković proslavljeni bh. sportisti. Moderator je Nedim Ćudić, novinar.

Promocija će se održati 24. januara (subota) u 13 sati, u Plavoj Sali BKC-a Tuzla, a očekuje se prisustvo velikog broja predstavnika tuzlanske sportske javnosti i sportskih kolektiva.

Sportskivremeplov.ba govori o velikanima bh. sporta, ljudima koji su svojim sportskim uspjesima postali i ostali dio sportske historije ovdašnjih prostora, te proslavili našu zemlju širom svijeta.

Kroz zanimljive životne i sportske  priče u dopunjenom izdanju knjige,, za koju je rečeno i da je svojevrsni leksikon bh.sporta, predstavljeno je 80 sportista iz naše zemlje, te legendarni slovenski skijaš Jure Franko.

Svoje mjesto u knjizi su našli i brojni sportsti iz Tuzle i tuzlanske regije poput Delibašića, Šećerbegovića, Meškovića, Kovačevića, Mujanovićeve, Džebo, Mrkonje, Pirića, Kitićeve, Saračevića, zatim bivši i sadašnji trener FK Sloboda Miroslav Blažević i Husref Musemić i drugi.

(Tuzlainfo)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.