Centralna bajramska svečanost u Prinčevoj džamiji

by admin
| 12:54
princeva
  •  
  •  
  •  
  •  

Prema Takvimu Rijaseta IZ u BiH prvi dan Ramazanskog bajrama je u nedjelju 20. septembra 2009. godine, a u Tuzli će Centralna bajramska svečanost koju će predvoditi muftija tuzlanski Husein ef. Kavazović biti upriličena u džamiji Princa Abdulaha. Bajram namaz je u 07. sati i 08. minuta.

 

Po odluci Rijaseta Islamske zajednice u BiH, drugi dan Ramazanskog bajrama obilježava se kao Dan šehida. Ovaj dan će se obilježiti i u okviru Medžlisa Islamske zajednice Tuzla, a program obilježavanja Dana šehida počinje prijemom članova porodica šehida i poginulih boraca. Članove porodica će primiti glavni imam i predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Tuzla, a prijem je zakazan u maloj Sali BKC TK sa početkom u 10 sati. U 12 sati u Čaršijskoj džamiji u Tuzli predviđeno je učenje hatme pred duše naših šehida, a u 13 je klanjanje podne-namaza u Čaršijskoj džamiji.

Centralni program obilježavanja Dana šehida je na mezarju Borić u Tuzli u 13,30 sati, a nakon toga će se imami uputiti i na ostala tuzlanska mezarja na kojima se nalaze šehitluci. Iz IZ Tuzla pozivaju sve svoje džematlije i ostale građane da prisustvuju centralnom programu na mezarju Borić.

 


(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.