Tuzlansko šetalište dobija portret majstora

by admin
| 14:01
  •  
  •  
  •  
  •  

Tuzlanski ilustrator i karikaturista Emir Fazlić, nasljednik je porodične tradicije. Nadaleko je poznat njegov amidža Hasan Fazlić, dok se u umjetničkim vodama okušao i Emirov otac Ramo.
 – Nema sumnje da talenat za crtanje teče mojim venama. U šestoj godini sam nacrtao svoj prvi crtež, a u osnovonoj i srednjoj školi sam bolje crtao od svojih nastavnika i profesora – kaže 30 – godišnji Emir Fazlić.
U svojoj kolekciji ima nacrtane portrete Safeta Isovića, Halida Bešlića, Nine Badrić…, ali i crteže običnih ljudi.
 – Kada sam imao 11 godina stručnjaci su me proglasili za najvećeg talenta na prostorima Balkana. Međutim, crtanje sam ostavi po strani, jer sam tih godina bio lud za košarkom.
Kako sam prestao sa treniranjem, tako sam se posvetio svojoj prvoj, a vjerovatno i jedinoj ljubavi – kaže Fazlić, otkrivajući svoje daljnje planove.
 – Planiram u Tuzli da postavim štand na gradskom šetalištu. O tome sam već pričao sa čelnim ljudima općine koji su mi dali svoju punu podršku. Mušterijama ću nuditi crtanje sa fotografije ili crtanje portreta na licu mjesta. U Tuzli sasvim sigurno neću imati konkurencije – tvrdi Emir Fazlić, tuzlanski ilustrator i karikaturista.

(ES)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.