Racija MUP-a TK u 11 ugostiteljskih objekata: Legitimisano više od 300 osoba, pronađeni droga i oružje

by admin
| 21:45

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a su proteklog vieknda postupajući po Operativnom planu proveli kriminalističko taktičku radnju „raciju“ u ukupno jedanaest ugostiteljskih objekata i caffe barova na području Tuzlanskog kantona.

Racija je provedena u objektima u kojima prema prikupljenim saznanjima mogu boraviti lica koja posjeduju vatreno oružje, vrše distribuciju opojnih droga ili na drugi način ukazuju da će ili izvršiti neko od krivičnih djela ili će narušavati javni red i mir.

Prilikom provođenja navedenih radnji preduzeto je sljedeće: ukupno je legitimisano 376 lica, pronađena je određena količine materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „kokain“, jedan nož, pištolj kalibra 7,62 mm M57 s okvirom i 8 komada municije bez dozvole, te je podnesena jedna prekršajna prijava zbog nelegalnog rada i neprijavljene djelatnosti.

U vezi navedenog, nakon kompletiranja predmeta će Kantonalnom tužilaštvu TK-a biti podneseni Izvještaji o učinjenim krivičnim djelima protiv više osoba.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.