FK Sloboda: Pripreme počeo 31 igrač, Musemić izabrao domaći stručni štab!

by admin
| 13:16

Zvaničan početak priprema FK Sloboda za drugi dio prvenstva startao je danas na pomoćnom terenu stadiona Tušanj.

Husrefu Musemiću odazvao se 31 fudbaler, a na prozivci su se pojavili i još uvijek povrijeđeni Mirhad Mehanović i Igor Radovanović.

Novi šef struke oko sebe je okupio domaći stručni štab. Za prvog pomoćnika izabrao je Nedima Omerovića, drugi asistent mu je Amir Spahić, a trener golmana ostao je Mirsad Dedić sa kojim je Musemić još u Sarajevu imao uspješnu saradnju.

Prvi trening Crveno – crnih ispratilo je stotinjak navijača, a u ekipi su se mogla vidjeti i nova mena. Zajko Zeba već ranije je dogovorio jednoipogodišnju saradnju sa Klubom, dok će šestorica fudbalera pokušati da se nametnu našoj struci.

To su Semir Hodžić (Austrija Druga liga), Ermin Musić (Drina Zvornik), Alvedin Aletić (Gradina Srebrenik), Idriz Sakić (Sloga Simin Han), Amer Jašić (Kiseljak) i Sulejman Krpić, prošle sezone prvi napadač našeg tima koji je pod vodstvom Ćire Blaževića izborio povratak u Premijer ligu BiH.

Ekipu su napustili Muhamed Omić, Adnan Šećerović i Semir Bajraktarević, dok se na prozivci nije pojavio golman Kenan Pirić.

Pripreme za proljetni dio premijerligaške sezone od starosjedilaca su započeli: Irfan Fejzić, Emir Hodžić, Sakib Brezičanin, Azir Muminović, Samir Efendić, Adnan Mujkić, Adnan Salihović, Emilko Janković, Darko Mitrović, Nenad Kiso, Omar Pršeš, Mirza Musić, Jasmin Mujkić, Mirnes Selamović, Mirza Husić, Tarik Derdemez, Elvis Sarić, Adin Džafić, Samir Kuduzović, Darko Todorović, Almir Halilović, Haris Šišić, Damir Mehidić, Muhamed Mujić.

(TI/fksloboda.ba)