Danas akcija za pomoć napuštenim životinjama: “Popij čaj za tuzlanskog pujdu”!

by admin
| 6:35

Inspirisani radom volontera drugih država, koji tokom ove nemilosrdne zime pomažu napuštenim životinjama, neformalna grupa građanki i građana Tuzle, ljubitelji životinja, organizuju humanitarnu akciju “Popij čaj za tuzlanskog pujdu”

Riječ je o akciji koja će se održati danas, u nedjelju, 18.01. u okviru koje ćete u dvosatnom druženju moći popiti čaj, a sav prihod od istog ide za pse lutalice.

-Ukoliko pak ne pijete čaj, tu će biti volonteri, koji će skupljati dekice, hranu, “marku-dvije” za sve napuštene pse koji se bore s hladnim noćima. U našem gradu, u svakoj mahali, postoje ljudi, koji nisu članovi udruženja za zaštitu životinja, ali koji se ipak, na razne načine bore za takve pse, za pse koji nemaju svojih staratelja. Ako ste nekad razmišljali o tome da pomognete na bilo koji način, a niste znali kome da se obratite, mi vas pozivamo na čaj u Caffe Pizzeriju “Gajba” u Cipelićima, u nedjelju 18.01. od 12.oo do 14.oo časova  – istakli su organizatori.

U pozivu za događaj navodi se da svi zainteresovani ponesu sa sobom bilo šta, stari hljeb, kesicu riže ili makarona, konzervicu, dekicu, plišanog medu, ili toplu riječ za sve volontere koji bezgranično pomažu ovim životinjama.

Caffe Pizzerija “Gajba”, Cipelići, nedjelja, 18.01., od 12.oo do 14.oo. 

(Tuzlainfo)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.