Univerzitet u Tuzli: U ponedjeljak otvaranje prvog amfiteatra u Kampusu

by admin
| 7:27

Univerzitet u Tuzli, u saradnji sa Asocijacijom „Zelene Staze – Green Tour“, u ponedjeljak 19. januara svečanu ceremoniju povodom proglašenja Amfiteatra 1 u Kampusu Univerziteta u čast borca za ljudska prava Martina Luthera Kinga

U čast borca za ljudska prava i jedne od najznačjanijih ličnosti modernog doba u svijetu, prvi amfiteatar Kampusa Univerziteta u Tuzli od ponedjeljka 19. januara nosit će naziv „Amfiteatar 1 – Martin Luther King Jr.“.

-Univerzitet na ovaj način želi iskazati svoje opredjeljenje da afirmiše vrijednosti uzajamnog razumijevanja, tolerancije i ravnopravnosti među ljudima koje simbolizira Martin Luther King – saopšteno je.

Svečana ceremonija proglašenja i otkrivanje ploče Martinu Lutheru Kingu počet će u 10:30 sati u amfiteatru 1 Kampusa Univerziteta u Tuzli, u prostoru bivše Kasarne „Husejn Kapetan Gradaščević“.

Ceremoniji će prisustovati predstanik Ambasade SAD-a u Sarajevu gospodin Anthony Augustine, Stožerni narednik, Koordinator za operacije u Kancelariji vojnog atašea SAD-a. Uz predstavnike Univerziteta u Tuzli i Asocijacije „Zelene Staze-Green Tour“ očekuje se učešće većeg broja aktivista i studenata.

Nakon ceremonije aktivisti i studenti će organizovati akciju čišćenja i uređenja prostora Kampusa, simbolično najavljujući tekuću 2015-tu kao godinu aktivizma i omladinskog volonterizma.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.