Tuzlaci podržali akciju „Spasimo vid našem Teši“: Za humanitarnu predstavu prodato 350 ulaznica!

by admin
| 21:17

U okviru akcije Draft teatra „Spasimo vid našem Teši“, večeras je u Narodnom pozorištu Tuzla pred punom salom, Dragan Tešić odigrao svoju monodramu „S kim, s čim u Evropu – glavom ili guzicom?“.

Publika je odlično reagovala na izvedbu Tešićeve monodrame koja ne specifičan način tretira aktuelnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini i njeno “koketiranje” sa Evropskom unijom.

Podsjećamo da će sav prihod od prodatih ulaznica biti usmjeren za liječenje oka tuzlanskog amaterskog glumca, koji je prije dvije godine na Klinici za očne bolesti UKC Tuzla operisao ablaciju retine na lijevom oku, nakon čega se stanje operisanog oka konstantno pogoršavalo.

Nakon intenzivnig liječenja i više pregleda, kao jedino rješenje kojim bi Tešić mogao spasiti vid na svom oku se nametnuo operativni zahvat na klinici St. Augustinus u Antwerpenu (Belgija).

Za operativni zahvat, koji je zakazan početkom februara, potrebno je obezbjediti 5.000 eura, a dio potrebnih sredstava je prikupljen i realizacijom ove predstave.

Kako su objavili organizatori, većeras je prodato 350 ulaznica, čime je prikupljeno 1750 KM.

Naredna akcija kojom će se prikupljati sredstva za liječenje Dragana Tešića je druženje u restoranu „Ječmište“, na kojem će se 21. januara kroz prodaju ulaznica, i organizaciju tombole, pokušati obezbjediti nedostajuća sredstva za spomenutu operaciju.

Donacije za liječenje Dragana Tešića, možete uplatiti i na njegove račune:
Hypo Alpe Adria Bank d.d. Mostar, broj KM računa: 3061153835427491
Hypo Alpe Adria Bank d.d. Mostar, broj deviznog računa: 393060462786968833 – SWIFT: HAABBA22

(Tuzlainfo)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.