Šabović: Neprijatelji za vratom

by admin
| 14:14
slo3

Ono što je i bilo realno za očekivati, nakon što je Sakib Malkočević dao ostavku na mjesto šefa Stručnog štaba, danas je i potvrđeno. Adnan Osmanhodžić Malkočevićev je nasljednik. Potvrdio nam je to danas Salih Šabović, predsjednik Upravnog odbora kluba, koji se jutros vratio sa godišnjeg odmora.

         – Imao sam sastanak sa Malkočevićem i zaista u ovom stanju on ne može biti od velike koristi na tako odgovornom mjestu. Predstavio mi je svoje probleme i dobit će zasluženi odmor, a onda ćemo ga rasporediti na neko mjesto u klubu, gdje će dati svoj doprinos. Logičan slijed stvari je da ekipu vodi Osmanhodžić koji je najbolje i poznaje – rekao nam je Šabović.

Predsjednik je oštro demantovao i medijske natpise proteklih dana u kojima je rad kluba predstavljen isključivo u negativnom smislu. Prava istina je daleko do toga.

         Uvijek za vratom imamo te ljude koji žele sve što radimo, predstaviti u što negativnijem smislu. Razmišljao sam u jednom trenutku i o ostavci, ali oni mi daju motiv da se još više angažujem u budućem periodu. Imamo problema, ali kao i svi drugi klubovi. Teška su vremena, u privredi  i državnim institucijama su uvedene mjere štednje koju će svi osjetiti, pa tako i mi. Ali ipak dovodimo pojačanja, prošli smo kvalitetne pripreme i stanje u klubu je sve, ali nije haotično kako to neki žele prikazati – istakao je Šabović.

Novog trenera u Slobodi će predstaviti sutra na prigodnoj press konferenciji na stadionu Tušanj sa početkom u 11. sati.

 

A. V.