Košarka: Kup RKS Tuzla osvojili košarkaši Gradine iz Srebrenika

by admin
| 8:39

Košarkaši Gradine iz Srebrenika, sinoćnjom pobjedom u Lukavcu, nad istoimenim A2 ligašem, postali su pobjednici Kupa RKS Tuzla, te se plasirali u dalji tok kup takmičenja u BiH.

Košarkaški iz Srebrenika su na kraju slavili sa 80:74 i ako je malo onih koji su na poluvremnu (22:51) mogli očekivati uzbudljivu završnicu, koju je gledalo oko 200 ljubitelja košarke u Lukavcu.

Zbog povrede leđa na zagrijavanju za domaćine u prvom poluvremenu nije igrao Mirnes Islamović, čije je prisustvo na parketu u drugom dijelu susreta Lukavčanima dalo krila u leđa, te su strpljivo topili veliku prednost gostiju, koju su uz malo sreće na kraju mogli i stići.

U redovima Gradine Horozić je postigao 16, Alibašić 15, Golijanin 12, a Hasić Gopo i Nurkanović 6, Begović 5 Čolo 4 poena… Za Lukavčane poene su postigli  Islamović 22, Nešić 16, Toplak 12, Tokić 9, Đuzić 8…

Obzirom da je sistem takmičenja u Kupu u KSBiH ove sezone izmjenjen, u narednom krugu snage će odmjeriti pobjednici kupova u okviru udruženih regionalnih košarkaških saveza Tuzla, Sarajevo, Zenica, Bihać, Mostar i Travnik, a pobjednik će se priključiti pobjednicima kup takmičenja u KSRS i KSHB.

OKK Sloboda se nije prijavila za Kup takmičenje.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.