Turbo folk za akademske građane

by admin
| 13:35
sasa_koncert
  •  
  •  
  •  
  •  

Činjenica da je Unija studenata Univerziteta u Tuzli podržala organizaciju koncerta srbijanske turbo folk zvijezde, Saše Matića, izazvala je burne reakcije pojedinih studenata ovog Univerziteta. Tim povodom oglasilo se i Udruženje građana “Front”. Naime, kako navode u svom saopštenju, Unija studenata na ovaj način pretvara Univerzitet u turbo-folk pozornicu, čime na najprimitivniji način degradiraju ovu visokoškolsku ustanovu.

Predsjednik Unije, Edin Eminović, branio se od navedenih optužbi, ističući kako je studentska Unija “samo” podržala ovaj projekat, pored ostalog stavljajući prostor Univerzitetske dvorane na raspolaganje. Nosioci cijelog projekta su, kaže, studenti Ekonomskog, Rudarskog i Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta. Međutim, nezadovoljni studenti ističu kako se ovim i sličnim aktivnostima u toku “Ljetnog univerziteta u Tuzli”, narušava ugled ove vrijedne manifestacije.

            – Nije riječ o “Ljetnom Univerzitetu u Tuzli”. Koncert se organizuje u okviru manifestacije “Studentsko ljeto 2009” i ne treba miješati te dvije manifestacije, kaže Eminović. Prema riječima koordinatora Projekta, Denisa Talovića, bez obzira na javne reakcije studenti su pokazali interesovanje.

            – Već prvog dana prodato je 500 ulaznica, a kapacitet dvorane je oko 3500 hiljade ljudi, što dovoljno govori o interesu za ovaj koncert, navodi Talović. Podsjetimo, ipak, da se mogućnost kupovine karata ne odnosi samo na studente, nego na sve zaljubljenike ove vrste muzike.

U svakom slučaju, “Front” poziva studente Univerziteta u Tuzli da hitno izaberu novo rukovodstvo Unije, te da spriječe, kako navode, divljačko silovanje akademskih vrijednosti u Bosni i Hercegovini.

 

A. Ć.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.