Cirkus u šesnaestercu

by admin
| 13:22
Cirkus_4
  •  
  •  
  •  
  •  

Piše: Nedim Ćudić

 

Vijest da je prije nekoliko dana počela gradnja sjeverne tribine Stadiona Tušanj, pompezno su objavili gotovo svi ovdašnji mediji. Investicija od 4,1 milion KM u prvoj fazi, te planirano ukupno investiranje od 20 miliona KM, malo kojeg redovnog posjetitelja tuzlanskog stadiona može ostaviti ravnodušnim. Vjerujemo da su mnogi od vas već zamislili sliku modernog stadiona Tušanj, kojim odjekuje navijačka pjesma namjenjena igračima Slobode ili Reprezentacije BiH. Međutim, kako je Općina Tuzla sama u investicijama za ovaj projekat, bez pomoći Vlade TK i FBiH, nagledat ćemo se mi sigurno još na stotine utakmica sa kišobranima iznad glave i dnevnim novinama pod stražnjicom. Iskrenim zaljubljenicima u najpopularniju sporednu stvar na svijetu i crveno-crne boje, ni to ne bi trebalo smetati, jer navijati za voljeni klub je jedno, a u kakvim uslovima, nešto sasvim drugo.

Međutim, teško je ostati ravnodušan na ono što se desilo jučer, samo dva dana nakon što je svečano obilježen početak gradnje “Novog Tušnja”. Naime, umjesto fudbalera Slobode u večernjim terminima su travnjakom Tušnja skakutali majmunčići. Da, pravi, pravcati majmunčići koji su zajedno sa ostatkom nekog jeftinog cirkusa u Tuzlu došli prije nekoliko dana. Na Tušanj nisu mogli bez dozvole predsatvnika JU “Gradski stadion Tušanj”, onih koji su zbog čuvanja travnjaka za novu sezonu, treninge do daljnjeg zabranili igračima Slobode. Kako mogu majmunčići, a ne mogu fudbaleri, neka se pitaju oni koji su sebi takav cirkus i dopustili.

Na kraju bi se trebali zapitati još kako se osjećaju oni koji taj stadion doživljavaju kao jedan od simbola grada, kao nešto što je dio Slobode, kluba koji je mnogima u ovom gradu svetinja.

Zamislite samo da se na engleskom stadionu Wembley, čiji je vlasnik Engleski fudbalski savez, dovedu malo slonovi i žirafe, što je ipak nivo za ovo što gostuje na Tušnju. Ne možete niti zamisliti, ali zato kod nas može sve. Sve za novce. Ali i tu treba imati granice. Gostovala je Lepa Brena, ali majmunčići su previše.

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.