Kolegij Gradonačelnika Tuzla: U MZ Kreka toplificirano 330 stambenih jedinica

by admin
| 13:15

Na 6. sjednici Kolegija Gradonačelnika Tuzle održanoj danas razmatrana je Informacija o aktivnostima na realizaciji projekata iz oblasti toplifikacije na području grada Tuzla.

Jedna od najvažnijih činjenica sadržanih u Informaciji  je završetak toplifikacije 330 stambenih jedinica u MZ Kreka. Na sjednici je istaknuto da put do realizacije ovog cilja nije bio jednostavan.

Ranijom finansijskom konsolidacijom preduzeća vraćen je zatečeni dug u iznosu od 13.5 miliona KM, a JP Centralno grijanje je steklo status jedne od najuspješnijih firmi u gradu Tuzla, i jednog od najstabilnijih preduzeća koje se bavi isporukom toplotne energije u BiH.

Pored toga, što je od privatizacije spašeno preko 70km, izgrađeno je dodatnih 70km vrelovodne mreže.

Plan toplifikacije privatnih objekata za period 2001.-2011. godine ostvaren je još u 2010. godini, te je usvojen i plan toplifikacije za nove 32 zone, uglavnom individualnih objekata.

Nakon što će do subote 10. Januara 2015. godine biti dovršena toplifikacija posljednja 4 od ukupno 330 stana u MZ Kreka, u planu je tokom 2015. godine realizirati toplifikaciju individualnih stambenih objekata u Šićkom brodu, nešto manji broj njih u naseljima Kula, Tušanj i Batva.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.