Husić se vratio iz Amerike: Ne želi davati izjave, u petak Skupština kluba

by admin
| 17:55

Od kraja jesenjeg dijela prvenstva u BHT Premijer ligi Bosne i Hercegovine, u Rudarskoj 2 nastupilo je zatišje.

O premijerligašu sa Tušnja malo se govori, predsjednik kluba Azmir Husić je zbog poslovnih obaveza boravio u Americi, a čelnici kluba uglavnom za novinare nisu imali niti vremena, niti informacija.

Popularni ‘Amerikanac’ je prije odlaska u SAD najavio mogućnost odstupanja sa funkcije predsjednika crveno-crnih. Tada je najavljeno da će mnoge stvari biti poznate nakon Skupštine kluba . Husić se početkom godine vratio u Tuzlu, a Skupština kluba bit će održana u petak 9. januara.

-Skupština kluba zakazana je za petak, kazao je za Bportal.ba Husić, koji nije želio govoriti o svom statusu u klubu sa Tušnja, kazavši kako će mnogo toga biti jasnije u petak.

Prema informacijama do kojih smo došli na Skupštini će biti riječi o izmjeni klupskog Statuta, grba, Uprava će podnijeti izvještaj za proteklu godinu kao i planove za 2015. godinu. Navodno će i Grad Tuzla u 2015. godini povećati tranšu prema FK Slobodi.

Nije poznato ni šta će biti sa trenutnim igračkim kadrom koji FK Sloboda ima. Prozivka fudbalera bit će obavljena u ponedjeljak, 12, jaunara. Za sada je nepoznanica ko će izvršiti prozivku. Ukoliko Husić ostane na čelu kluba, Slobodu bi i na proljeće mogao voditi Alfredo Casimiro.

(TI/ Bportal.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.