Čime se rukovodio Krizni štab TK: Od danas radno vrijeme ugostiteljskih objekata do 20 sati!

by nedim
| 9:02
  •  
  •  
  •  
  •  

Od danas se rad svih ugostiteljskih objekata na području Tuzlanskog kantona ograničava na najduže do 20 sati, naredba je koju je jučer donio Krizni štab Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona.

Ova naredba odnosi se na sve ugostiteljske objekte, bez obzira da li se radi o zasebnom objektu ili objektu u sklopu nekog drugog javnog objekta, a važi do 18. marta 2021. godine.

Svim gradskim/općinskim kriznim štabovima, kao i gradskim i općinskim inspekcijama je naređeno da izvrše kadrovsko jačanje inspekcijskih službi, te da maksimalno pojačaju inspekcijski nadzor kada je u pitanju realizacija naprijed navedene naredbe, kao i primjena važećih preporuka i naredbi kada je u pitanju način organizacije i rada ugostiteljskih objekata.

Od nadležnih kantonalnih i gradskih/općinskih inspekcija, kao i od Uprave policije TK je zatraženo da pojačaju nadzor nad provođenjem važećih naredbi i preporuka, a u obrazloženju je nqvedeno da u zadnjih 15 dana dolazi do stalnog rasta broja zaraženih na području Kantona, da je pogoršana epidemiološka situacija na području BiH, kao i u državama regiona, a naročito povećan broj oboljelih u susjednim kantonima, povećan procenat teško oboljelih u odnosu na ukupan broj zaraženih, da je povećano obolijevanje osoba mlađe životne dobi, kao i pojava i širenje novih sojeva SARS-CoV-2 virusa.

(Tuzlainfo.ba)


Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.