MIZ Tuzla: Akciji darivanja krvi odazvalo se 80 osoba

by admin
| 13:18

Medžlis Islamske zajednice Tuzla u saradnji sa Poliklinikom za transfuziologiju UKC-a Tuzla, početkom ove sedmice je realizovao akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

 

Akciji su se odazvali imami, uposlenici Medžlisa Tuzla kao i vjernici iz tuzlanskih džemata. Najvažniji osjećaj za sve njih je činjenica da su nekome pomogli. Ta spoznaja je razlog što su se ovoj akciji odazvali u prilično velikom broju.

 

Mumin-ef. Mumić, koordinator ove humane akcije Medžlisa Tuzla, je zadovoljan odzivom darivaoca krvi u ovoj akciji.

 

-Cilj je da se akcija popularizira među vjernicima koji bi svojim učešćem pokazali spremnost da pomognu druge. Svi dobro znamo da je krv lijek koji se ne može proizvesti i samo ga zdrav čovjek može darivati drugome kome je ona potrebna. – istakao je Mumić.

 

On se zahvalio svim davaocima ali i uposlenicima Poliklinike za transfuziologiju UKC-a Tuzla koji su profesionalno kao i do sada obavili svoj dio posla.

 

Četvrtoj akciji darivanja krvi u organizaciji Medžlisa Tuzla odazvalo se preko 80 osoba, a kao rezulatat ove akcije navodi se 66 doza prikupljene krvi.

 

Akcija darivanja krvi ove godine je jedna od aktivnosti mevludske manifestacije „Stopama Poslanika a.s.“ u okviru koje Medžlis Tuzla nizom prigodnih programa obilježava rođenje Poslanika Muhammeda a.s.

(TI)

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.