CIK odlučio: Treći mandat iz TK-a u Domu naroda FBIH dobio Fuad Hadžimehmedović

by admin
| 11:33

Centralna izborna komisija BiH na današnjoj sjednici u Sarajevu žrijebom je dodijelila treći mandat iz Skupštine Tuzlanskog Kantona u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH iz reda bošnjačkog naroda listi zastupnice Lejle Vuković iz Saveza za bolju budućnost BiH, a delegat u Domu naroda iz SBB-a će biti Fuad Hadžimehmedović – piše Dnevni avaz.

Mandat je dodijeljivan žrijebom jer je ova lista imala isti broj glasova kao kandidatska lista Socijaldemokratske partije BiH. S dodjelom ovog mandata kompletirana je lista delegata iz Tuzlanskog kantona iz reda bošnjačkog naroda, dok će se liste delegata iz reda srpskog i hrvatskog naroda, te iz reda ostalih morati popunjavati u drugom krugu posrednih izbora.

Na listama za hrvatske i srpske delegate fali po jedan kandidat, a iz reda ostalih dva kandidata. Oni će se dopunjavati s lista iz drugih kantonalnih skupština, jer u Skupštini TK, nema više kandidata koji se tako izjašnjavaju. Ako bude potrebno, kako je rečeno na današnjoj sjednici CIK-a ići će se i u treći krug posrednih izbora, odnosno nedostajući delegati birat će se direktno s lista stranka koji imaju takve kandidate, a koji istovremeno budu imali najveći količnik glasova.

(TI)