utorak, 23 Februar 2021 07:56

Vlada TK: Ministar Smajlović se susreo sa predstavnikom Ekološkog saveza

2302 travka

Pripreme za obilježavanje Svjetskog dana voda (22. mart) bile su povod za sastanak ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vahidina Smajlovića sa predsjednikom Ekološkog saveza „Eko zeleni" Muhamedom Omerovićem. 

Ovom prilikom predsjednik Omerović je ukratko prezentirao dosadašnje aktivnosti Saveza, kao i aktivnosti koje savez planira realizirati povodom ovogodišnjeg Svjetskog dana voda, ali i Dana planete zemlje.

Ministar Smajlović se zahvalio na posjeti, te uručenom tekstu Europske povelje o vodi.

„Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u potpunosti razumije značaj vode, a time i vodotoka, te se u to ime prije svega zahvaljujem Ekološkom savezu na entuzijazmu i aktivnostima koje provode s ciljem podizanja stepena svijesti o neophodnosti zaštite vodotoka i hidro-akumulacija na području našeg kantona. Ministarstvo, će pružiti podršku realizaciji aktivnosti Saveza, ali također svake godine pomažemo realizaciju brojnih projekata sa istim ili veoma sličnim ciljem. Kroz programe ulaganja namjenskih sredstava od vodnih naknada Vlada Tuzlanskog kantona putem ovog ministarstva ulaže značajne iznose u zaštitu i regulaciju vodotoka, ali i izgradnju vodoprivrednih objekata na području našeg kantona", kazao je ministar Smajlović - saopšteno je.

(Tuzlainfo.ba)


LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu