Pomoć za socijalno ugrožene stigla u Tuzlu: Njemački donator obezbjedio 2.400 paketa!

by admin
| 9:09

U organizaciji sekcije Crvenog križa/krsta Srednje medicinske škole u Tuzli, donator Johanniter-Unfall-Hilfe e.V. obezbjedio je 2.400 paketa za pomoć socijalno ugroženim osobama.

Od toga 630 paketa će biti uručeno učenicima Srednje medicinske škole u Tuzli koju pohađa preko dvije hiljade đaka iz Tuzle i okolnih mjesta, kao i članovima Udruženja oboljelih od multiplaskleroze u stanju socijalne potrebe i učenicima OŠ „Gornje Živinice“.

Gradska organizacija Crvenog križa/krsta Tuzla 270 paketa će podijeliti osobama u stanju socijalne pomoći registrovanim u ovoj organizaciji.

Pokrovitelj u ovoj aktivnosti je organizacija Rotaract Club Tuzla ‘99, koja je omogućila realizaciju kompletne donacije. Pod njihovom nadležnošću će biti podijeljeno oko 1.500 paketa, uglavnom učenicima osnovnih škola na području Općine Lukavac, kao i mjestima Orahovica i Lukavica u Općini Gračanica.

˝Nadamo se da smo donacijom bar malo olakšali tešku svakodnevnicu za veliki broj socijalno- ugroženih osoba u našem bližem okruženju, ali i na području svih općina koje pokrivaju naši partneri. Očekujemo nastavak suradnje s donatorom kako bi i tokom slijedeće godine istim ili sličnim akcijama obuhvatiti još veći broj osoba, ostvarujući humanu misiju na djelu“, izjavila je Sanja Mihić-Jahić, voditeljica sekcije Crvenog križa/krsta Srednje medicinske škole.

Paketi su namjenjeni i štićenicima, kao i porodicama, u okviru SOS Dječijeg Sela u Gračanici, koje će podijeliti Rotaract Club Tuzla ‘99, ali i porodicama koje su preživjele štete elementarne nepogode u Maglaju. 

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.