Adem Huseinović dobio krov nad glavom: Saborci i prijatelji demobilisanom borcu Armije BiH sagradili kuću

by admin
| 7:04

Adem Huseinović, demobilisani borac Armije BiH, ratni vojni invalid, sa prvim snijegom ove zime uselio je u svoju novu kuću, naložio prvu vatru i sjeo na svoj novi kauč.

Adem je zbog dotrajalosto kuće u kojoj je ranije živio, posljednih mjeseci bio smješten kod komšije Izeta. Izet, Ademovi sabrni i drugi dobri ljudi, prije četiri mjeseca su odlučili Ademu napraviti novi dom.

Njegovoj sreći jučer nije bilo kraja, a sreću nisu krili ni oni koji su za nepuna četiri mjeseca Ademu uspjeli napraviti potpuno novu kuću.

Teško je naravno pobrojati sve njegove saborce koji su jučer podijelili ovaj sretni trenutak sa njim, još teže pobrojati sve one koji su pomogli, ali su nam ipak uzorni domaćini preporučili da se nekima žele ipak javno zahvaliti.

Svi oni su naravno dobili i posebne zahvalnice urađene za ovu priliku ali i mi ih želimo svakako posebno pomenuti jer to zaslužuju.
Glasvni organizatori i pokretači ove akcije su , mještani Mjesne zajednice Solina od kojih su posebno prednjačili Izet Imširović, Mirsad Latifović, Mirzad Okanović i Damir Kovačević, koji su kao organizatori dobili posebne zahvalnice.
Tu su još i Sabir Srebrić iz Njemačke sa donacijom od 5.000 KM, koji je dobio Zlatnu plaketu, koju su još dobili i XELLA BiH d.o.o, zatim Murex Špionica d.o.o, Hasib Hodžić, Mirsad Imširović, Sabahudin Imamović i Samir Imamović.

Plaketu su još dobili i Medžlis Islamske zajednice Tuzla, Edmir Alibašić i Husein Grabovac.
Organizatori su odali i posebno priznanje medijima koji su pomogli realizaciju ovog projekta, a to su RTV 7 Tuzla, RTV TK i Tuzlarije.
Na kraju svečane ceremonije dodjele ključeva od nove kuće za Adema  Huseionovića uslijedilo je druženje njegovih saboraca i prijatelja uz nezaobilazni kazan sa grahom za sve prisutne, onako kako samo to obični i dobri ljudi znaju napraviti.

(TI)