Radnici uništenih firmi u Orašju: Sutra idu na hrvatsku granicu

by admin
| 20:04

Sedmorica radnika Fabrike obuće „Aida“ koji su jutros prvi krenuli iz Ormanice prema graničnom prijelazu u Orašju, trenutno se nalaze u Omladinskom domu u tom mjestu, gdje će i prenoćiti zajedno sa ostalim radnicima, a smještaj im je osigurao tamošnji Crveni križ.

 

Na pitanje kako komentariše izjavu premijera TK-a da je Vlada ponovo u problemu da nađe način kako da radnicima na legitiman i zakonit način isplati po 300 KM, ali da im može isplatiti po 100 KM, kao materijalnu pomoć, u vidu paketa, Hasan Užičanin, potpredsjednik Sindikata radnika „Aide“ je za Agenciju Fena rekao da to nije nikakvo rješenje.

 

– Šta oni misle da je samo to rješenje? Treba da mi opet u naredna tri mjeseca hodamo po ulicama?! Tražimo kada se vratimo da imamo posao i da živimo. Te pare i ako dobijemo, potrošit ćemo. Šta dalje? Idu januar, februar, mart, a mi ne radimo, od čega ćemo onda živjeti? Tražimo posao! – istakao je Užičanin.

 

On je, također, kazao da je uslov povratka sedmorice „Aidinih“ radnika da rade ili da budu materijalno zbrinuti, sve do uposlenja.

 

Na graničnom prijelazu u Orašju, kako su rekli, bit će sutra ujutro.

 

(TI/Bportal) / Foto: E. Skokić

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.