„Ekspertna vlada“ podijelila 400.000 KM: Novi ugovori za oblast sporta, a nisu realizovani ni stari!

by admin
| 12:16

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona danas je organizovalo potpisivanje ugovora sa korisnicima sredstava za sufinansiranje i ostvarivanje javnog interesa Tuzlanskog kantona u oblasti tjelesne kulture i sporta za 2014. godinu.

Iz Budžeta Tuzlanskog kantona izdvojeno je oko 400.000,00 KM za 95 aplikanata/projekata, a za Sportski savez TK izdvojeno je 38.600,00 KM. Vlada TK putem Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK svake godine podržava aktivnosti iz oblasti sporta.

Ministar prof. dr. Mirsad Kunić pozdravio je skup, objasnio je stanje u Budžetu, i prisutnima zaželio sreću i uspjeh u Novoj 2015. godini:” Svjesni smo da se radi o skromnim sredstvima, ali ona su trenutno usklađena sa našim i mogućnostima Budžeta i nadamo se da će ipak pomoći organizatorima u organizaciji ovih projekata.”

Treba napomenuti da prošlogodišnje ugovore po istoj budžetskoj stavci, koja je bila finansijski duplo veća nego ovogodišnja, Vlada TK još uvijek nije ispoštovala, a da su sredstva dobil samo rijetki sportski kolektivi.

(TI)