Ormanica: Sedam radnika “Aide” na putu prema Orašju, ostali i dalje čekaju

by admin
| 10:02

Sedam od skoro 200 nezadovoljnih radnika tuzlanskih preduzeća koji su proteklih mjeseci protestovali ispred zgrade Vlade Tuzlanskog kantona tražeći isplatu jednokratne novčane pomoći u iznosu od 400 konvertibilnih maraka (KM) jutros je krenulo prema graničnom prijelazu Orašje, prenosi Anadolu Agency (AA).

 

Prema riječima jednog od radnika Fabrike obuće “Aida”, Hasana Užičanina, sedam radnika krenulo je prema Orašju dok je ostatak kolone ostao na Ormanici kod Srebrenika.

“Nas samo sedam radnika iz “Aide” krenulo je prema Orašju jer smo nezadovoljni. Dobili smo informaciju da je donesena odluka o uplati 300 KM na račun i 100 KM u paketu. Takvu smo informaciu mi dobili, ali bez obzira na to, mi nismo zadovoljni. Jer 400 KM ćemo potrošiti za par dana, ali šta ćemo dalje, opet se vratiti kući bez posla i bez ičega?”, kazao je Užičanin za AA.

Dodaje kako se ostali radnici nisu pridružili koloni koja je na putu ka Orašju.

“Ostali radnici su ostali, nas sedam je nezadovoljno, a ostali ako im je dobro neka ostanu. Mi imamo svoj cilj, mi idemo, nas sedam će sigurno doći do granice”, zaključio je.

Radnici uništenih tuzlanskih preduzeća su tokom proteklih sedmica protestovali na ulicama Tuzle apelujući na probleme radnika koji se odnose na zaposlenje, uvezivanje radnog staža te teškog socijalnog stanja.

(TI)