Ugovor vrijedan 600.000 KM.: Kantonalne inspekcije od 1. aprila u svojoj zgradi!

by admin
| 11:40

Ugovor o sanaciji poslovne zgrade na adresi Rudarska 65. u Tuzli danas su potpisali premijer Tuzlanskog kantona Bahrija Umihanić i direktor „Tehnograd – company“ d.o.o. Tuzla Hamza Šarić.

Ovim Vlada konačno realizira projekat ušteda u Budžetu kroz smanjenje sredstava koja se izdvajaju za zakupninu prostora za kantonalne organe. Ukupna vrijednost danas potpisanog ugovora iznosi oko 600.000 KM.

Direktor „Tehnograd – company“ d.o.o. Tuzla Hamza Šarić, ovom je prilikom kazao da je početak izvođenja radova 1. januar 2015. a završetak 1. aprila, dodajući da je ovo još jedan  izuzetno važan posao kojim će posao dobiti novih 30 radnika.

Nije riječ o posebnim izdvajanjima iz Budžeta Tuzlanskog kantona, nego je iznos od po 300.000,00 KM u 2015. i 2016. godini predviđen Dokumentom okvirnog Budžeta Tuzlanskog kantona za period 2014-2016. Naime, Vlada će sredstva predviđena za dvogodišnji zakup prostora za smještaj Kantonalne uprave za inspekcije usmjeriti u rekonstrukciju i adaptaciju svoje zgrade u kojoj će ubuduće biti smještena ova Uprava.

„Riječ je o prepozicioniranju sredstava za troškove zakupa sa pozicije Kantonalne uprave za inspekcijske poslove na poziciju Vlade Tuzlanskog kantona, kao sredstva za kapitalna ulaganja. Na ovaj način, nakon dvije godine, sredstva koja su do sada bila izdvajana za zakup prostora za smještaj inspekcija će moći biti usmjerena u druge svrhe“, rekao je premijer Umihanić.

(Tuzlainfo) / Foto: Zgrada u Rudarskoj ulici koja će biti sanirana (Arhiv Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.