Univerzitet u Tuzli: Promovisano 27 doktora nauka

by admin
| 17:53

U okviru obilježavanja 38 godina postojanja i rada Univerziteta u Tuzli, danas je upriličena svečana promocija 25 doktora nauka.

Prema novom obliku organizacije studijskih programa, prema trogodišnjem bolonjskom procesu, na Univerzitetu u Tuzli trenutno je oko 70 kandidata za doktore nauka. Kako je na promociji kazao rektor Enver Halilović, ono što je najvažnije u ovom obrazovnom procesu je činjenica, da se diplome tuzlanskog Univerziteta priznaju i van Bosne i Hercegovine.

„Ovo je svakako veliki značaj za univezitetsku akademsku zajednicu kada dobije 25 novih doktora nauka, što stvara nove potencijale za jačanje kadrovske mogućnosti Univerziteta u Tuzli. Ali i s druge strane to daje bogatstvo sredini u kojoj će ti ljudi živjeti i raditi u smislu unapređenja njihovog konkretnog rada“, kazao je rektor Halilović.

Sami kandidati nisu krili zadovoljstvo onim što su postigli u svom obrazovanju, ističući da će im ova titula u mnogome pomoći u njihovoj profesionalnoj karijeri.

Kako je ovom prilikom kazao rektor Halilović, od kako je uspostavljen doktorski studij na Univerzitetu u Tuzli, tituli doktora nauka steklo je oko 670 kandidata.

U svečano zvanje doktora nauka Univerziteta u Tuzli danas su imenovani: Alen Karić, Eldina Malkić Salihbegović, Jasmina Smajić, Hasan Karahasan, Senad Salkić, Aleksandar Vujadinović, Elvedin Trakić, Erna Emić, Sergije Marković, Svjetlana Mujagić, Asmir Hrustić, Dževad Džananović, Asmir Fajić, Anhel Kohul, Krešimir Lacković, Nidret Ibrić, Jasna Hivzefendić, Eldar Goletić, Nermin Toromanović, Jasmina Alidžanović, Jasmina Klebić, Tarik Huremović, Izudin Delić, Lana Lekić, Husni Ismaili, Sadik Ahmetović i Lejla Terzić. 

(TI/RTV7)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.