Danas u Tuzli: Bingo zvanično preuzeo Interex, 24 objekta i 709 radnika

by admin
| 16:21

Kompanija Bingo iz Tuzle od danas je zvanično preuzela 24 poslovna objekta Interexa zajedno sa 709 uposlenika.  

U proteklom periodu kompanija Bingo d.o.o. Tuzla i član grupacije Intermarche Francuska, Društvo CDEB Interex, vršili su pregovore o kupoprodaji francuskog retaila. Pregovori su okončani, a danas je i potpisan Ugovor o kupoprodaji.

“Danas smo potpisali akviziciju za Interex. Kompanija je u nama prepoznala strateškog partnera i mi ćemo nastaviti njihov posao koji rade već 14 godina. Dobrodošlicu želim svim radnicima Interexa koji će doći u našu grupaciju. Ovo je veliko zadovoljstvo i za naše domaće proizvođače koji imaju podršku u Bingu te koji će imati bolju poziciju i bolju prodaju svojih proizvoda – kazao je vlasnik Bingo kompanije Senad Džambić. 

Poručio je da svi u BiH moraju vjerovati domaćim privrednicima i dati im veću podršku.
 
“Moram istaknuti uime svih uposlenika Interexa da sam vrlo zadovoljan što će se, prudruživši se Bingu, prudružiti jednoj grupaciji koja ima veoma veliki uspjeh u BiH, a pored toga ima i velike ambicije – istakao je Pierre-Yves Conan, predstavnik grupacije Intermarche Francuska. 

Bingo je postojeći klijenti Evropske banke za obnovu i razvoj čija je dugogodišnja saradnja uspostavljena 2010. godine kada je Evropska banka odobrila tri kredita za širenje maloprodajne mreže i poboljšanje energetske efikasnosti u maloprodajnim objektima. 

“Bingo je segment poboljšanja energetske efikasnosti uskladio sa standardima EU, ali i drugim segmentima poslovanja. Bingo stremi da postigne stroge standarde i dobru praksu poslovanja u EU. Mi ćemo nastaviti da pružamo podršku daljem razvoju firme -poručio je predstavnik EBRD Rijad Hasić. 

Do preuzimanja francuskog lanca marketa, “Bingo” je imao 132 poslovnice, u kojima je zaposleno 4.200 radnika.

Do preuzimanja francuskog lanca marketa, ˝Bingo˝ je imao 132 poslovnice, u kojima je zaposleno 4.200 radnika.

-U ovom slučaju se ne radi ni o kakvom spašavanju radnika. Interex je zdrava kompanija u kojoj će ubuduće veću šansu imati domaći proizvođači – istakla je Tatjana Paunoski, službenica za odnose s javnošću u ˝Bingu˝.

Na današnjoj konferenciji za novinare odbačena su nagađanja da će Bingo uskoro postati dio njemačkog trgovačkog lanca „Lidl”, što su ovoj bh. kompaniji okarakterisali kao neutemeljene glasine.

(Tuzlainfo/Fena)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.