Tuzlanski kanton: DF prekinula pregovore o formiranju vlasti sa SDA

by admin
| 13:24

Nakon što su uputili prijedlog o formiranju koncentracione vlade u Tuzlanskom kantonu, što su druge političke stranke odbile, Demokratska fronta TK nastavila je pregovore o formiranju vlasti sa SDA.

 

No, taj proces za sada ne daje rezultat, a pregovori su, kako je saopćeno iz DF-a, privremeno prekinuti.

 Današnje saopćenje DF TK gotovo je identično onom koje je jučer postpisao sekretar DF BiH Sifet Podžić, obznanivši da su prekinuti pregovori DF i SDA u Kantonu Sarajevo.

 -Kantonalni odbor Demokratske fronte Tuzlanskog kantona obaviještava javnost da privremeno prekida sve dalje pregovore u vezi formiranja skupštinske većine i Vlade TK sa Strankom demokratske akcije (SDA). Razlog ovoj našoj odluci je nepoštovanje dogovora od strane SDA, što se najočitije vidi u nastavku stalnog zapošljavanja podobnih kadrova kako u UKC-u Tuzla tako i na drugim administrativnim poslovima, navedeno je saopćenju DF TK, kojeg je potpisao predsjednik Mahir Mešalić.

 Iako nezvanične informacije govore da su međustranački pregovori zapeli, uz ostalo, i oko pozicije ministra MUP-a TK-a, iz DF navode da su njihovi motivi drugačiji.

 -Naša želja je da učešće u vlasti nije svedeno na to da dijelimo pozicije i upravne odbore nego da stvarno pomognemo našem narodu i pokušamo izbaviti ovaj naš kanton iz permanentne krize u kojoj se nalazi. Apelujemo na SDA da hitno prekine sa ovom praksom i vrati fokus djelovanja u interesu naših građana na području TK i regije, zaključuje se u saopćenju.

 (TI)

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.