Akcija„Jedan slatkiš, jedno dijete“: Donirajmo paketiće socijalno ugroženoj djeci

by admin
| 18:00

Udruženje „Zemlja djece“ Tuzla već devetu godinu za redom implementira humanitarnu akciju pod nazivom „JEDAN SLATKIŠ, JEDNO DIJETE“ koja ima za cilj da obezbijedi novogodišnje paketiće za socijalno ugroženu djecu našeg grada.

Humanitarna akcija se realizuje uz saglasnost Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK i u saradnji sa osnovnim i srednjim školama općine Tuzla, te prodajnim centrima Bingo Tuzla (Lokacija: Sjenjak i Stupine) i Interex Tuzla (Lokacija: Slavinovići).

U navedenim objektima su postavljena ukrašena kolica u koja građani mogu da ubace slatkiš koji kupe za ovu priliku.

-Već skoro deceniju ova je akcija prepoznatljiva u gradu, međutim ove godine čeka nas najteži zadatak. “Konzum” je odbio gostoprimstvo našim volonterima, dok je “Bingo” dozvolio tri od traženih pet radnih dana. Strahujemo da će rezultat u prikupljenim slatkišima ove godine biti nedovoljan da obradujemo sve one koji naše paketiće očekuju, te smo i građane pozvali da, ukoliko su u mogućnosti, podrže našu akciju doniranjem slatkiša, kako u marketima, tako i lično u prostorijama “Telex-a” – istakli su organizatori.

Akcija se realizuje u saradnji sa osnovnim školama OŠ „Sjenjak“, OŠ „Novi Grad“, OŠ „Centar“ i OŠ „Kreka“ koje su obezbijedile svoje učenike kao volontere koji će u marketima i trgovačkim centrima animirati građane i prikupljati slatkiše.

Paketići su prije svega namijenjeni socijalno ugroženoj djeci, korisnicima „Dnevnog Centra za djecu uključenu u život i rad na ulici i djecu u riziku“, polaznicima TTC „Telex“, Tuzla, zatim djeci smještenoj u izbjegličkim naseljima Mihatovići i Memići (Kalesija), kao i djeci iz naselja Kiseljak i Poljice, kao i Centru za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora, Tuzla, te djeci OŠ Gornje Grasno koja je devastirana uslijed elementarnih nepogoda.

Akcija traje od 15.12. – 19.12.2012 godine.

(TI) Foto by “Temlja djece” (Detalj iz prošlogodišnje akcija)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.