Firma iz Tuzle dogovorila izvoz 400 tona mesa: Otvoreno 50 novih radnih mjesta!

by admin
| 11:25

Firma “Piemonte” Tuzla od početka decembra ealizacije projekta proizvodnje mesa koje će biti izvezeno u Tursku. Radi se o poslu kojeg je “Piemonte” dobio na tenderu, a podrazumjeva isporuku 400 tona iskoštenog mesa.

-Ugovorili smo otkup 1200 tovnih grla, a proizvodnju smo pokrenuli u partnerskoj firmi “Mesoprodukt” Bijeljina. Kompletan projekat je ušao u realizaciju od prvog dana decembra i otvorio je nova radna mjesta za 50 radnika koji su već na svojim radnim mjestima – istakao je Kasim Selimović, direktor firme „Piemonte“.

U dva već otpremljena kontigenta robe plasirano je 80 tona mesa, u narednih nekoliko dana nastavlja se isporuka i do kraja decembra će biti isporučeno 400 tona mesa koliko je i dogovoreno.

Ova informacija je plasirana na sjednici Odbora Udruženja za trgovinu, ugostiteljstvo i turizam Kantonalne privredne komore Tuzla, sa koje je otvoren poziv  svim farmerima koji se bave tovom junadi, da se jave u firmu “Piemonte”, kako bi ostvarili saradnju na spomenutom projektu. Koji otvara novo tržište, uz zagarantovanu isplatu.

Realizacija projekta je u skaldu sa odlukom Vijeća ministara Republike Turske da se odobrava uvoz 15.000 tona mesa po nultoj carinskoj stopi iz Bosne i Hercegovine kao produkt izmjene bilateralnog sporazuma između BiH i Turske. 

(Tuzlainfo) / Foto: Ilustracija

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.