Stranka za BiH TK: Pod hitno nam treba nova vlast, aktulena vlada nas vodi u kolaps!

by admin
| 8:23

Na jučer održanoj press konferenciji KV S BiH TK-a Fuad Imamović, poslanik u Skupštini Tuzlanskog kantona pozvao je izborne pobjednike u Tuzlanskom kantonu da pod hitno formiraju vlast i preuzmu odgovornost prema građanima ovog kantona koji su im dali svoje povjerenje.

-Očekujemo što hitnije sazivanje kantonalne Skupštine i izbor rukovodstva te ostalih radnih tijela Skupštine Tuzlanskog kantona. Sve iz razloga jer na sceni imamo proteste i nezadovoljstvo radnika iz uništenih firmi, najavu štrajka sindikata državne uprave, finansijski deficit u budžetu TK-a, proceduralno kašnjenje u donošenju Budžeta za 2015. godinu, rebalans Budžeta Zavoda zdravstvenog osiguranja TK-a i obezbjeđenje funkcionisanja zdravstva i primjene esencijalne liste lijekova, rebalans budžeta Tuzlanskog kantona u cilju pomoći radnicima uništenih firmi sa TK-a, problemi u obrazovanju i niz drugih problema sa kojima se vlast Tuzlanskog kantona mora suočiti u narednom periodu – istakao je Imamović.

Na press konferenciji je istaknuto da su ovoj stranci svjesni trenutnog stanja, ali istovremeno i optimistični da se stanje može popraviti i da je potrebno što hitnije krenuti u stabilizaciju na Tuzlanskom kantonu.

-Aktuelna Vlada svojim potezima i neodmjerenim izjavama srećom odlazećeg Premijera ovo stanje u Tuzlanskom kantonu još više usložnjava i stvara pretpostavku da ovaj kanton doživi potpuni kolaps i totalnu nesigurnost jer zanemaruje stvarne partnere politike i to sindikate, udruženja, intelektualne institucije i ostale – rekao je Fuad Imamović.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.