Midhat Čaušević o “sastanku u kafani”: Već smo bili svjedoci gdje nas je dovela ta politika

by nedim
| 9:23

Sa prvim naznakama da većina u Skupštini Tuzlanskog kantona više nije stabilna, došlo je i do očigledno različitih pogleda o daljim koracima po tom pitanju među članovima SDA u Tuzlanskom kantonu.

Ciljano u medije plasirana fotografija kafanskog sastanka u Živinicama, na kojoj se nalaze Abdurahman Hodžić – Hodža. Mirsad Kukić, Danijal Tulumović i Edin Ramić, nagovijestila je moguću koaliciju SDA i PDA u Tuzlanskom kantonu, što se nije svidjelo većem dijelu članstva i rukovodećih struktura u SDA, stranci koja je na proteklim izborima osvojila najviše glasova u Tuzlanskom kantonu.

Zastupnik u Skupštini TK Midhat Čaušević i član Kantonalnog odbora SDA TK, na društvenim mrežama objavio je tekst kojim je jasno stavio do znanja šta misli o dogovoru “Hodža-Kuko”:

“Ni 2014. godine nismo imali dilemu. Kolega Muamer Zukić i ja smo, kao kantonalni zastupnici, pisali predsjedniku KO SDA TK neophodne mjere kako bi se spriječile evidentne anomalije u donošenju ključnih odluka za TK. I tada smo jasno kazali da smo protiv (van)institucionalnog djelovanja i vođenja politike iz UGOSTITELJSKIH OBJEKATA – KAFANA.

U 2018. godini smo bili svjedoci gdje nas je dovela ta (van)institucionalna politika. Od 13 zastupnika u Skupštini TK, 10 je slijedilo instrukcije opet iz KAFANE a 3 su ostala dosljedna instituciji stranke i organa SDA. U kampanji smo kazali da smo se obračunali sa tom politikom i da će se ključne odluke za stranku i za TK donositi na organima odnsno institucijama, a ne u KAFANI. Naši članovi i simpatizeri su nam dali podršku i povjerenje na izborima 2018. godine.

Eto nas 2020.godine dolazimo u situaciju da neke utakmice moramo igrati ponovo. Akteri opet (van)institucionalne politike sa mjestom održavanja u KAFANI su zaboravili šta smo i kako smo vodili kampanju 2018. godine.
Opet ponavljamo dogovori KAFANE ne mogu biti mjera stvari. Ponavljamo baš kao i 2014. odnosno 2018. SDA TK ima organe, ima rukovodstvo ima pravila i propise.

Budimo svjesni onih koji su nas birali‼️

2014. protiv
2018. protiv
2020. protiv

Ako nekome jeste, kafana nama nije sudbina – poručio je Čaušević.

(Tuzlainfo.ba)