„Lino“ na Klinici za Dječje bolesti UKC Tuzla: Predpraznična posjeta obradovala mališane

by admin
| 13:39

Predstavnici kompanije Podravka BiH i medvjedić Lino danas su posjetili Kliniku za dječije bolesti UKC Tuzla te svojim tradicionalnim predprazničnim posjetama i poklonima obradovali mališane koji borave na pedijatrijskim odjelima.

„Kao i prethodnih godina, veliko nam je zadovoljstvo pružiti mali znak podrške i pažnje mališanima, našim velikim herojima te ugodno provesti vrijeme u druženju s njima i uljepšati im svakodnevnicu. Želja nam je da svi mališani brzo ozdrave kako bi mogli uživati u trenucima sreće sa svojim obiteljima i prijateljima. Mi nastavljamo svoje posjete sa kolegama iz kompanije i Lino medvjedićem i u drugim gradovima i sretni smo što mališani uživaju u ovakvim druženjima“, istakla je Mila Zovko, direktorica marketinga Podravke u BiH.

Svojim svakodnevnim radom, pored brige o njihovom zdravlju pedijatrijski odjeli nastoje djeci ublažiti strah od boravka u bolnici i učiniti ga što ljepšim, ali i roditeljima pružiti sigurnost i oslonac. Ovakve posjete im pomažu da obogate zabavni sadržaj za djecu.   

Predstavnici kompanije Podravka poslije posjete Klinici za dječije bolesti UKC Tuzla, uručili su poklone i družili mališanima Ambulante za medicinsku genetiku sa genetičkim savjetovalištem u okviru Klinike za Dječje bolesti UKC Tuzla.

Pored posjete Klinici za dječije bolesti u Tuzli, kompanija Podravka i medvjedić Lino posjetili su Pedijatrijske odjele u Sarajevu, Istočnom Sarajevu, Bijeljini, Zenici, Bihaću i Mostaru te će i u budućnosti nastojati pomagati da boravak djece u bolnicama bude što ugodniji.

(TI)